Antep usulü yuvalama, bayramlara özel, lezzet ve tat.
Geleneksel günlerin, geleneksel tadı!
Hazırlama Önerisi (6 kişi için):
300 gr kuşbaşı et, 6-7 bardak su ve yeterince tuz ilavesi ile bir tencerede haşlanır.
Bir paket 500 gr dondurulmuş yuvalama ilave edilerek orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır 200-250 gr haşlanmış nohut eklenir. Ayrı bir kapta 500 gr süzme yoğurt
bir yumurta ile iyice çırpılır. Üzerine önceki tencereden azar azar et suyu ilave edilerek karıştırılır sonra bu karışım ilk tencereye boşaltılarak karıştırmaya devam edilir.
Tadına bakılır eğer eksik ise tuz ilave edilir. Yemek hazır.
Bir kase içerisinde 50 gr sıvı (yada eritilmiş) yağ, kuru nane ve karabiber eklenerek sos hazırlanır. Tabaklara servis yapılarak yuvalama üzerine sos kaşıkla ilave edilir (Karıştırılmaz).
Afiyet olsun.
|